sedum_dak

De perfecte keuze voor alle weersomstandigheden

Sedumdaken zijn de laatste jaren steeds populairder. Mensen worden zich steeds meer bewust van de wereld om hen heen. Wij zijn namelijk ook de generatie die de wereld voor de toekomst bepaald en mensen worden zich daar steeds bewuster van. Het verwerken van sedum op daken is dan ook steeds gangbaarder geworden door de reinigende werking. Het klimaat verandert tenslotte ook steeds meer door de jaren heen. De zomers worden droger en de winters worden alleen maar natter. Een sedumdak biedt vele voordelen om hierin te voorzien.

Sedumdaken zijn dagelijks in de weer om iedere zonnestraal op te pakken om zo mooi mogelijk te ontwikkelen. Een bijkomend voordeel is het enorme absorberende vermogen van de sedumdaken. Op een natuurlijke manier zorgen de sedumdaken ervoor dat er in de winter tot maar liefst 54% van het regenwater buiten het riool blijft. In de zomer is dit maar liefst 90% van het regenwater. Dit is de perfecte manier om het riool op een milieuvriendelijke manier te ontzien.

Alle kleine beetjes helpen

In Nederland is er veel verscheidenheid. Van hoogbouw in de grote steden tot uitgestrekte landen met grote woningen in het oosten. Sedum is erg goed te gebruiken en schaalbaar. De daken kunnen daarom al ingezet worden op minder dan 1m2 op bijvoorbeeld een klein dak van een schuurtje. Dit heeft dan een verkoelende werking in de koude, natte winter. Ook zijn er gevallen waarin mensen hun gehele dak beschikbaar stellen voor een groendak. We werken tenslotte samen aan een beter milieu voor onszelf en de generaties na ons.

De ideale investering die terug te zien is in uw eigen portemonnee!

Dat een sedumdak vele mogelijkheden biedt heeft u inmiddels begrepen. Maar naast dat de voordelen duurzaamheid en wooncomfort biedt, is het financieel ook een goede investering. De zonnepanelen zullen normaal gesproken boven de temperatuur van 25 graden minder opbrengst opleveren, maar doordat de daken omgevingstemperaturen verlagen neemt de opbrengst met maar liefst 6% toe in vergelijking met andere zonnepanelen. Hoewel het financiële aspect niet de hoofdrol speelt in de keuze voor zonnepanelen, begrijpen wij als geen ander dat dit wel een fijne bijkomstigheid is! Deze financiële compensatie kan immers toch wat meer bestedingsruimte creëren in uw gezin!

Over van Oord Hoveniers

Van Oord Hoveniers is een groeiend bedrijf dat erop uit is iedere buitenwens te vervullen. Van Oord is in 2001 opgericht door de broers Jesse van Oord en Godfried van Oord na het opdoen van jaren werkervaring in binnen- en buitenland. Deze ervaring zorgt ervoor dat wij u duidelijk advies kunnen geven waar nodig. Vanaf 2005 werken wij samen met Van Oord Bouw, dat wordt geleid door broer Han. Deze samenwerking zorgt voor een brede onderbouwing van wat wij doen.

Neem vrijblijvend contact op met van Oord Hoveniers!

Wilt u graag meer informatie over het plaatsen van onze sedumdaken? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, wij beantwoorden graag al uw vragen!

Van Oord Hoveniers logo
Van Oord Hoveniers

Stel uw vraag

Sedumdaken

Voor een volledige & snelle opdracht, vragen wij u om zoveel mogelijk gegevens in te vullen (waaronder foto's & afmetingen van de huidige situatie).

Direct aanvragen?

Vul dan ons contact formulier in of bel ons op.

popup Tekst

Beste klant,

Graag informeren wij u over een belangrijke ontwikkeling binnen onze bedrijven.
Per 1 januari 2024 bundelen Hoveniersbedrijf C.J. van Rooijen en Van Oord Hoveniers de krachten. Zij gaan verder onder de naam Van Oord Hoveniers. Hierdoor garanderen wij onze toekomstige dienstverlening en vergroten we onze projectcapaciteit. Als klant blijft u deze dienstverlening ervaren. Persoonlijk contact en kwalitatieve dienstverlening zijn voor beide bedrijven belangrijk!

Met vriendelijke groet,

Jesse van Oord

Van Oord Hoveniers logo
Van Oord Hoveniers