Tulpen-van-Oord-hoveniers
Aanleg groendak hotel 2
Daktuin 'The penthouse project' Rotterdam
Aanleg groendak hotel
Slider tekst
Van Oord Hoveniers logo
Van Oord Hoveniers
Groene daken

Groene daken

Daktuinen en vegetatiedaken zijn helemaal van nu. Deze groene daken zijn een mooie en milieuvriendelijke aanvulling op de traditionele dakbedekking. Daarbij biedt een sedum dak een uitgelezen kans om eventueel verloren groenoppervlak te compenseren. Een groen dak draagt bij aan de verfraaiing van de leefomgeving. Ze verfraaien uw tuin en zorgen voor nog meer groen. Heeft u een tuinhuis of schuur? Wilt u deze graag als één groen geheel bij uw tuin aan laten sluiten? Schakel ons dan in. Inmiddels hebben wij al meer dan 11.000m2 groendak gerealiseerd!

Voordelen

Groene daken zijn niet alleen erg leuk om te zien. Ze zijn ook nog eens praktisch. Bij hete zomers warmt het huis minder op door de beplanting op het dak. En in de winter? Dan stookt u minder omdat de plantjes de warmte voor u vasthouden. Dus groene daken zijn niet alleen geschikt voor schuren en tuinhuizen maar ook voor het huis zelf. Ook een flinke regenbui kan opgevangen worden door sterke beplanting. Hierdoor gaat uw dak langer mee. Het wordt immers minder aan zon, regen en wind blootgesteld. Daarbij komt nog dat een groen bekleed dak niet alleen temperaturen isoleert maar ook geluid buiten houdt. Bestrijd natuur met natuur. Zon, wind, regen, alles wordt opgevangen door beplanting op het dak.

Groene daken, welke beplanting maakt het groen?

Het antwoord is: Sedum. Sedum is een plantje dat vaak wordt gebruikt voor het groen maken van verschillende daken. Dit komt omdat Sedum een bijzondere sterke vetplant is. We vertellen u waarom:

  • Het benodigd weinig water
  • Het kan dus tegen droge zomers
  • Het heeft geen last van insecten
  • Het hoeft niet diep te wortelen

Nu betekent dit niet dat alle groene daken er hetzelfde uitzien. Het Sedum plantje is namelijk in 250 soorten te verkrijgen. Zo heeft u genoeg keuze voor uw dak beplanting.

Hoe worden groene daken aangelegd?

Het aanleggen van groene daken is een andere tak van sport. We moeten immers het dak op! Van Oord Hoveniers heeft inmiddels aardig wat ervaring in het groen maken van daken. Hoe dit in zijn werk gaat? Eerst bespreken we graag uw wensen. Met welke soort Sedum wilt u uw dak laten beleden? Hoe groot is uw dak? Wat is de hellingshoek, of heeft u een plat dak? Enzovoorts, enzovoorts. Daarna zorgen wij dat we de juiste Sedummatten inkopen en meenemen naar uw huis, schuur of tuinhuis. En dan gaan we het, binnenkort groene, dak op! We maken het dak goed schoon, bedekken de afvoer en leggen de beschermlaag op het dak. Vervolgens kunnen we beginnen aan het ‘planten’ van de Sedumplanten.

Gesubsidieerde groene daken

Wist u ook al dat Sedum daken vaak in aanmerking komen voor subsidie? Vraag dit na bij uw gemeente. Omdat Sedum groene daken naast een mooie verschijning ook een isolerende werking hebben vinden sommige gemeenten het belangrijk om deze daken te subsidiëren.

Heeft u interesse in een groen dak bij u thuis? Of wilt u ons eerst nog wat vragen? Vult u dan het formulier op deze pagina in of bel ons op.

Van Oord Hoveniers logo
Van Oord Hoveniers

Copyright © Van Oord Hoveniers 2022

Copyright © Van Oord Hoveniers 2022 - Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl / Z-IM.nl / Sitemap / Site index | Privacyverklaring | Cookieverklaring