Groene daken

Daktuinen en vegetatiedaken zijn helemaal van nu. Deze groene daken zijn een mooie en duurzame aanvulling in verhouding met de traditionele dakbedekking. Daarbij biedt een groen dak een uitgelezen kans om eventueel verloren groenoppervlak te compenseren. Een groen dak draagt bij aan de verfraaiing van de leefomgeving. Ze verfraaien uw tuin en zorgen voor nog meer groen. Heeft u een tuinhuis of schuur? Wilt u deze graag als één groen geheel bij uw tuin aan laten sluiten? Schakel ons dan in. Inmiddels hebben wij al meer dan 12.000m2 aan groene daken gerealiseerd!  

Voordelen

Groene daken zijn niet alleen heel erg leuk om te zien. Maar wist u dat ze zelfs bijdragen aan een gezonde luchtkwaliteit? En zo zijn er nog veel meer voordelen waar u van kunt profiteren bij het aanschaffen van een groen dak. Bij hete zomers warmt het huis minder op door de beplanting op het dak. En in de winter? Dan stookt u minder omdat de plantjes de warmte voor u vasthouden. Dus groene daken zijn niet alleen geschikt voor schuren en tuinhuizen maar ook voor op  de uitbouw. Ook in combinatie met zonnepanelen; het rendement neemt  zelfszo'n 8% toe. Nog een voordeel:  uw dakbedekking gaat veel langer mee. Het wordt immers minder aan weersinvloeden blootgesteld.  

Groene daken, welke beplanting maakt het groen?

Bij Van Oord Hoveniers maken wij  meestal gebruik van sedummixmatten voor de beplanting van een groen dak. Omdat deze beplant zijn met tenminste 7 verschillende onderhoudsarme  soorten planten zijn mixmatten een veel gekozen voorziening voor het realiseren van een groen dak. 
De voordelen van onze mixmatten zijn dus ook onder andere dat ze goed bestand zijn tegen de verschillende weersinvloeden in ons land. Wanneer u een groen dak laat plaatsen dan profiteert u van de volgende voordelen, duurzaamheid, onderhoudsarm en een bijdrage aan het klimaat door middel van biodiversiteit. 
 

Biodiversiteit Door groen op uw dak aan te leggen, geeft u in principe een beetje oppervlak terug aan de natuur. Verder biedt een groen dak insecten en vogels leefruimte, dit door een rustige plek met meerdere soorten planten aan te leggen. De wereld kan nu eenmaal niet zonder biodiversiteit. Door middel van een groen dak kunt u een klein steentje bijdragen. 
 

Hoe worden groene daken aangelegd?

Van Oord Hoveniers heeft inmiddels aardig wat ervaring in het groen maken van daken. de afgelopen jaren hebben wij al meer dan 12.000m2 groendak gerealiseerd!

Hoe gaan wij te werk? Eerst bekijken we graag de bestaande situatie. Hierbij kunt u denken aan de draagkracht en staat van het dak, is het dak plat of heeft uw dak een helling, oppervlakte e.d. Daarna zorgen wij dat we de juiste materialen inkopen en meenemen naar uw huis, schuur of tuinhuis. En dan gaan we het dak op! We maken het dak goed schoon, bedekken de afvoer en leggen de beschermlaag op het dak. Vervolgens kunnen we beginnen met het opbouwen van uw groene dak. 

Gesubsidieerde groene daken

Wist u ook al dat groene daken vaak in aanmerking komen voor subsidie? Vraag dit na bij uw gemeente. Omdat groene daken naast een mooie verschijning ook een waterbufferende werking hebben vinden sommige gemeenten het belangrijk om deze daken te subsidiëren. 
Heeft u interesse in een groen dak bij u thuis? Of wilt u ons eerst nog wat vragen? Vult u dan het formulier op deze pagina in of bel ons op. 

Direct aanvragen?

Vul dan ons contact formulier in of bel ons op.

Voor een volledige & snelle opdracht, vragen wij u om zoveel mogelijk gegevens in te vullen (waaronder foto's & afmetingen van de huidige situatie).

popup Tekst

Beste klant,

Graag informeren wij u over een belangrijke ontwikkeling binnen onze bedrijven.
Per 1 januari 2024 bundelen Hoveniersbedrijf C.J. van Rooijen en Van Oord Hoveniers de krachten. Zij gaan verder onder de naam Van Oord Hoveniers. Hierdoor garanderen wij onze toekomstige dienstverlening en vergroten we onze projectcapaciteit. Als klant blijft u deze dienstverlening ervaren. Persoonlijk contact en kwalitatieve dienstverlening zijn voor beide bedrijven belangrijk!

Met vriendelijke groet,

Jesse van Oord

Van Oord Hoveniers logo
Van Oord Hoveniers