van-oord-hoveniers-accessoires
van-oord-hoveniers-projecten
van-oord-hoveniers-groene-daken
DSC_4393
sedum_dak
Houten

Sedumdak kopen in Houten: De ideale keus voor elk klimaat 

De populariteit van sedumdaken groeit als gevolg van een toenemend milieubewustzijn. Wij, de huidige generatie, hebben een verantwoordelijkheid naar de toekomst toe, en het kiezen voor sedum op onze daken speelt hierin een belangrijke rol vanwege zijn milieuvoordelen. Veranderingen in het klimaat, met drogere zomers en nattere winters, benadrukken de noodzaak van duurzame oplossingen. Een sedumdak kopen in Houten is een uitstekende stap om deze klimaatuitdagingen aan te gaan. 

Sedumdaken excelleren in het opvangen van zonlicht en het ontwikkelen van een robuuste beplanting. Hun opmerkelijke capaciteit om regenwater te absorberen helpt het rioolsysteem te ontlasten door in de winter tot 54% en in de zomer tot 90% van het regenwater vast te houden. Dit maakt sedumdaken een essentiële keuze voor milieuvriendelijke stadsplanning. 

Waarom een sedumdak kopen in Houten bij Van Oord Hoveniers? 

Bij Van Oord Hoveniers, opgericht door Jesse en Godfried van Oord, streven we ernaar elke buitenwens te realiseren. Onze expertise, opgedaan zowel nationaal als internationaal, stelt ons in staat gedegen advies te geven over tuinontwerp, aanleg en onderhoud. In samenwerking met Van Oord Bouw, geleid door Han van Oord sinds 2005, bieden we een geïntegreerde service. Ons toegewijde team, gekwalificeerd tot niveau 4 volgens de Aequor-norm, is gepassioneerd over het vormgeven van uw perfecte buitenruimte. 

Bijdragen aan een groenere toekomst 

In Nederland, met zijn rijke verscheidenheid van hoogbouw in stedelijke centra tot de uitgestrekte landschappen en ruime woningen in landelijke gebieden, bieden sedumdaken een flexibele en schaalbare groenoplossing. Ze zijn bijzonder effectief, zelfs op oppervlakten kleiner dan 1m², zoals het dak van een tuinschuurtje, waar ze bijdragen aan een verkoelend effect tijdens de koude, natte wintermaanden. Aan de andere kant van het spectrum, stellen complete dakbedekkingen met sedum huiseigenaren in staat om een significante bijdrage te leveren aan de verduurzaming van hun omgeving. Het kiezen voor een sedumdak kopen in Houten betekent investeren in een groene toekomst voor ons en de generaties die volgen, terwijl we samenwerken aan het tegengaan van klimaatverandering en stedelijke hitte-eilanden. 

Een winstgevende investering voor uw portemonnee 

Het financiële aspect van een sedumdak kopen in Houten mag dan niet de primaire motivatie zijn, de voordelen op dit vlak zijn zeker niet te negeren. Naast de bijdrage aan duurzaamheid en verbeterd wooncomfort, verhogen sedumdaken de efficiëntie van zonnepanelen. Door de omgevingstemperatuur te verlagen, presteren zonnepanelen beter bij temperaturen boven de 25 graden Celsius, met een toename van de energieopbrengst met ongeveer 6% vergeleken met standaardopstellingen. Deze verbeterde prestatie vertaalt zich in een direct financieel voordeel, waardoor huishoudens kunnen genieten van een lagere energierekening en een verhoogde bestedingsruimte, waardoor de investering in een sedumdak zichzelf op termijn kan terugbetalen. 

Interesse in een sedumdak kopen in Houten? Contacteer ons! 

Heeft u interesse in het verduurzamen van uw woning met een sedumdak? Ons team van Van Oord Hoveniers staat klaar om u te ondersteunen bij elke stap. Wij bieden uitgebreide informatie over de voordelen, het onderhoud en de verschillende installatieopties van sedumdaken. We begeleiden u graag bij het maken van een keuze die naadloos aansluit bij uw persoonlijke wensen en de architectonische stijl van uw pand. Met onze hulp kunt u de perfecte groenoplossing vinden die bijdraagt aan zowel het milieu als uw leefcomfort. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat en ontdek hoe een sedumdak kopen in Houten uw huis en de planeet ten goede kan komen. 

Van Oord Hoveniers logo
Van Oord Hoveniers

Stel uw vraag

Sedumdak kopen | Houten

Direct aanvragen?

Vul dan ons contact formulier in of bel ons op.

Beste klant,

Graag informeren wij u over een belangrijke ontwikkeling binnen onze bedrijven.
Per 1 januari 2024 bundelen Hoveniersbedrijf C.J. van Rooijen en Van Oord Hoveniers de krachten. Zij gaan verder onder de naam Van Oord Hoveniers. Hierdoor garanderen wij onze toekomstige dienstverlening en vergroten we onze projectcapaciteit. Als klant blijft u deze dienstverlening ervaren. Persoonlijk contact en kwalitatieve dienstverlening zijn voor beide bedrijven belangrijk!

Met vriendelijke groet,

Jesse van Oord