Tulpen-van-Oord-hoveniers
DSC_4393
Slider tekst
Van Oord Hoveniers logo
Van Oord Hoveniers
Groene daken Sedum
Bosch en Duin

Groene daken zijn vandaag de dag populair in Bosch en Duin

Groene daken worden vandaag de dag steeds populairder, ook in de regio Bosch en Duin wordt er steeds vaken voor een groen dak gekozen. Dan zal het u niet verbazen als u steeds vaken een groen dak ziet in de omgeving van Bosch en Duin? Weet u ook waarom de groene daken nu zo populair zijn? Wij vertellen het u graag, groene daken:

  • Werken isolerend
  • Zorgen voor een nog natuurlijker karakter
  • Houden geluid buiten
  • Beschermen uw dak
  • Zien er erg mooi uit
  • Én worden door vele gemeenten gesubsidieerd

Sedum vetplantjes zijn perfect voor het creëren van groene daken

Vaak worden de groene daken in Bosch en Duin gemaakt door de daken te bedekken met Sedum, dat in de volksmond een sedumdak wordt genoemd. Sedum is een vetplantje dat zich slechts ondiep wortelt en zich goed aanpast aan verschillende weersomstandigheden. Sedum kan zowel tegen droogte als tegen de vochtige periodes in het jaar en vindt het ook niet erg om in de volle zon te staan. Als u kiest voor een sedumdak als groen dak kiest u voor een dakbedekking dat weinig onderhoud nodig heeft, erg sterk is en zowel een isolerende als een geluidsisolerende werking heeft.

Het aanleggen van groene daken in Bosch en Duin start met een gesprek

Het aanleggen van groene daken is een andere tak van sport in vergelijking met het aanleggen van een ‘normale tuin’. We gaan daarvoor immers het dak op! Met trots kunnen we zeggen dan Van Oord Hoveniers inmiddels aardig wat ervaring heeft in het groen maken van daken en we draaien ons hand er niet meer voor om. Bent u benieuwd hoe wij te werk gaan bij het aanleggen van groene daken in de regio Bosch en Duin? We starten met een gesprek met u, samen met u bepalen we de soort beplanting waar u het dak mee wilt laten bekleden. Wist u dat u uit ruim 250 soorten sedumplanten kunt kiezen voor een groen dak? Wij snappen dat het lastig kan zijn om de juiste beplanting voor het dak te kiezen, wij staan voor u klaar met advies en helpen u bij het maken van de keuze!

Stappenplan voor het aanleggen van groene daken

Nadat u de keuze heeft gemaakt voor de beplanting op het dak, bekijken we uw dak in Bosch en Duin ter plaatse. Voordat we starten met de aanleg zijn er eerst een aantal zaken die uitgezocht dienen te worden, zoals bijvoorbeeld het formaat van uw dak, de hellingshoek en het draagcapaciteit van uw dak. Na het inkopen van de juiste sedummatten maken we een afspraak om bij uw huis, schuur of tuinhuis in Bosch en Duin het groene dak aan te leggen. Na het grondig schoonmaken van het dak bedekken we de afvoer, plaatsen we een beschermlaag op het dak en starten we met het 'planten' van de Sedumplanten op het dak.

Groene daken van van Oord Hoveniers

Wilt u nu graag uw eigen groene dak in Bosch en Duin? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor mooie groene daken? Wij vertellen u graag meer over de Sedum plant, de werkwijze én de voordelen van groene daken. Vraagt u dan nog even bij uw gemeente na of zij uw groene dak subsidiëren?

Van Oord Hoveniers logo
Van Oord Hoveniers
Laat uw reactie achter
Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring

Copyright © Van Oord Hoveniers 2021

Copyright © Van Oord Hoveniers 2021 - Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl / Z-IM.nl / Sitemap / Site index | Privacyverklaring | Cookieverklaring