Tulpen-van-Oord-hoveniers
DSC_4393
Slider tekst
Van Oord Hoveniers logo
Van Oord Hoveniers
Groene daken

Kies vandaag nog voor groene daken! 

Groene daken verfraaien uw tuin! Met groene daken haalt u zo mogelijk nog meer groen in uw tuin. Dit zorgt voor een nog sfeervollere sfeer in uw voor- of achter tuin. Heeft u bijvoorbeeld een tuinhuis of een schuur? Dan kunt u de daken helemaal bij uw tuin laten aansluiten.

De voordelen van groene daken

Groene daken zijn niet alleen heel erg leuk om te zien, ze zijn ook nog eens erg praktisch. Bij hete zomers warmt het huis minder op door de beplanting op het dak. En in de winter? Dan stookt u minder omdat de plantjes boven de warmte voor u vasthouden. Dus groene daken zijn niet alleen voor schuren en tuinhuizen maar ook voor het huis zelf.

Wist u al dat ook een goede regenbui wordt opgevangen door deze sterke beplanting? Hierdoor gaat uw dak langer mee, het wordt immers minder aan zon, regen en wind blootgesteld. Daarbij komt nog dat een groen bekleed dak niet alleen temperaturen isoleert, maar ook geluid buiten houdt.

Bestrijd natuur met natuur. Zon, wind, regen, alles wordt opgevangen door beplanting op het dak.

Groene daken, welke beplanting maakt het groen?

Het antwoord is: Sedum. Sedum is een plantje dat vaak wordt gebruikt voor het groen maken van verschillende daken. Dit komt omdat Sedum een bijzondere sterke vetplant is. We vertellen u waarom:

  • Sedum benodigt weinig water
  • Sedum kan dus tegen droge zomers
  • Sedum heeft geen last van insecten
  • Sedum hoeft niet diep te wortelen

Nu betekent dit niet dat alle groene daken er hetzelfde uitzien. Het Sedum plantje is namelijk in 250 soorten te verkrijgen. Zo heeft u genoeg keuze voor uw dak beplanting.

Gesubsidieerde groene daken

Wist u ook al dat Sedum daken vaak in aanmerking komen voor subsidie? Vraag dit na bij uw gemeente. Omdat Sedum groene daken naast een mooie verschijning ook een isolerende werking hebben, vinden sommige gemeenten het belangrijk om deze daken te subsidiëren.

Heeft u interesse in een groen dak bij u thuis? Of wilt u ons eerst nog wat vragen? Vult u dan het formulier op deze pagina in of bel ons op.

Maak a.u.b. uw keuze:

Van Oord Hoveniers logo
Van Oord Hoveniers
Groene daken Sedum
Laat uw reactie achter
Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring

Copyright © Van Oord Hoveniers 2021

Copyright © Van Oord Hoveniers 2021 - Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl / Z-IM.nl / Sitemap / Site index | Privacyverklaring | Cookieverklaring